Σημαντικά κέρδη στo Tόκιο

Στα χνάρια της Wall Street κινήθηκε σήμερα ο δείκτης Nikkei 225, καταγράφοντας μίνι ράλι ως αποτέλεσμα των κερδών που σημείωσαν (κυρίως) οι τεχνολογικές μετοχές, αλλά και της θετικής ψυχολογίας των επενδυτών.

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei 225, αφού η πληθώρα των θετικών νέων από το εξωτερικό (κυρίως) έκανε τους επενδυτές να αγνοήσουν τα προβλήματα της ιαπωνικής οικονομίας και ιδιαίτερα τις τράπεζες.

Ειδικότερα το ανοδικό (χθεσινοβραδινό) ράλι της Wall, αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, που στο σύνολό τους χαρακτηρίστηκαν θετικά από τους αναλυτές ώθησαν υψηλότερα το δείκτη Nikkei 225, διαμέσου της ενίσχυσης των εταιριών με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Η ψυχολογία των επενδυτών ”έλαβε την ανιούσα”, τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως η τάση δεν θα είναι βραχύβια.

Εξάλλου, διαχειριστές της αγοράς χαρακτηρίζουν την εποχή ως κατάλληλη για ενίσχυση θέσεων σε μετοχές, ιδιαίτερα τεχνολογικών εταιριών.

Στις 9176,78 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας κέρδη ύψους 3,39%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε κέρδη ύψους 1,88%, στις 10.131 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v