Με απώλειες ο Nikkei, λόγω τραπεζών

Η αμφιβολία για το μέλλον του τραπεζικού κλάδου δεν επέτρεψε στο ιαπωνικό χρηματιστήριο να αξιοποιήσει την θετική εικόνα της Wall Street, κλείνοντας με απώλειες. Αρνητική η εικόνα και για το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ”σπάζοντας” το ανοδικό σερί έξι συνεδριάσεων, καθώς οι, όπως αναφέρουν αναλυτές, ”οι επενδυτές δεν βρήκαν λόγους να συνεχίσουν τις αγορές”.

Μικτή εικόνα παρουσίασε ο κλάδος των τραπεζών, καθώς περισσότερο από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, η ιαπωνική αγορά περιμένει την ανακοίνωση του κυβερνητικού σχεδίου για την τόνωση του κλάδου.

Η μετοχή της Mizuho Holdings έχασε το 6,9% της αξίας της, ενώ αντίθετα, η UFJ έκλεισε με άνοδο κατά 4,3%. Για την τελευταία εκτιμάται ότι μετά το κύμα πωλήσεων που καταγράφηκε, είναι πιθανό να συνεχίσει την ανοδική κίνηση.

Διάχυτη ήταν σύμφωνα με ιάπωνες αναλυτές η αρνητική τάση, γεγονός που δεν επέτρεψε την εκμετάλλευση της ανοδικής κίνησης της Wall Street.

Στο –1,35% ”σταμάτησε” ο Nikkei, στο επίπεδο των μονάδων, ενώ πτωτικά κατά 0,74% κινείται στο τέλος της πρωινής συνεδρίασης κα ι ο δείκτης Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ, στις 10.025 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v