H πτώση του γεν ευνόησε το ”Τόκιο”

Η πτώση που σημείωσε το γεν έναντι του δολαρίου, αλλά και η διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος της Ιαπωνίας για το μήνα Οκτώβριο ώθησε υψηλότερα τις ”εξαγωγικές εταιρίες”, οι οποίες οδήγησαν υψηλότερα το δείκτη Nikkei.

Aνοδικά υποδέχθηκε την εβδομάδα το χρηματιστήριο του Τόκιο, ύστερα από την υποχώρηση που σημείωσε το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου – εξέλιξη που ευνόησε τις εταιρίες με ”εξαγωγικό προσανατολισμό”.

Θετικά λειτούργησε και η διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος για το μήνα Οκτώβριο, με τις εξαγωγές να επανακάμπτουν ύστερα από τέσσερις μήνες.

Εξάλλου, αισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι αναλυτές αναφορικά με την βραχυχρόνια πορεία του δείκτη Nikkei, υποστηρίζοντας παράλληλα πως, αν η κυβέρνηση ”συνδράμει” τον τραπεζικό κλάδο, τότε θα επιλυθεί ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Κέρδη σημείωσαν τόσο οι τεχνολογικές όσο και οι αυτοκινητοβιομηχανίες με αιχμή την Toyota και την Nissan, ενώ ανοδικά κινήθηκαν η Sony αλλά και η Fuji.

Στις 8.944 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, σημειώνοντας κέρδη ύψους 1,96%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη ύψους 0,52%, στις 10.117 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v