Ανοδικά έκλεισε το Τόκιο

Ανοδικά κινήθηκε το Τόκιο, ως αποτέλεσμα των κερδών που κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές, αλλά και λόγω της κάλυψης των short θέσεων, τόσο από hedge funds, όσο και από άλλους επενδυτές.

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, ωθούμενος υψηλότερα ως αποτέλεσμα της ανόδου που σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές, αλλά και της κάλυψης των short θέσεων από επενδυτές, αλλά και hedge funds.

Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν σημαντικό μερίδιο στην παραπάνω άνοδο σε αγορές μετοχών από τα συνταξιοδοτικά ταμεία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως 874 μετοχές κινήθηκαν ανοδικότερα και 502 χαμηλότερα.

Παράλληλα, μικτές τάσεις επικράτησαν στον τεχνολογικό κλάδο, ύστερα από την χθεσινοβραδινή υποχώρηση στη Wall Street με τις μετοχές της Advantest να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Εξάλλου, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται προς την ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στο δείκτη τάσεων στη μεταποίηση για το μήνα Νοέμβριο.

Στις 8.875 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,59%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε απώλειες ύψους 0,14% στις 9.981 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v