Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα το Τόκιο

Αντίσταση στα ”αρνητικά στοιχεία” που κατακλύζουν την ιαπωνική οικονομία προσέφερε για άλλη μια συνεδρίαση το Τόκιο, με το δείκτη Nikkei 225 να ωθείται υψηλότερα από την άνοδο των τεχνολογικών μετοχών, εν μέσω ανακοίνωσης αρνητικών macro ενδείξεων.

Μια έρευνα για τη βιομηχανία, σύμφωνα με την οποία η κατανάλωση για υπολογιστές και τεχνολογικά υλικά θα αυξηθεί τον επόμενο μήνα, αποτέλεσε την αφορμή για την αναρρίχηση των εταιριών τεχνολογίας υψηλότερα, οι οποίες με τη σειρά τους οδήγησαν σε θετικό πρόσημο το δείκτη Nikkei 225.

Μολαταύτα το κλίμα μεταξύ των αναλυτών στην Ιαπωνία παραμένει θολό ύστερα από την απροσδόκητη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής για το μήνα Οκτώβριο, αλλά και την αύξηση της ανεργίας στο 5,5%, έναντι 5,4% τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Ιάπωνες διαχειριστές υποστηρίζουν πως η εγχώρια οικονομία κινδυνεύει να βυθιστεί βαθιά σε ύφεση, αν η κυβέρνηση δεν αναλάβει άμεσα μέτρα, ιδιαίτερα στον χειμαζόμενο τραπεζικό κλάδο.

Εξάλλου, δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για την αγορά εργασίας όπου οι εκτιμήσεις των αναλυτών μιλούν για αναρρίχηση της ανεργίας ακόμα και στο 6% τους επόμενους μήνες.

Στις μονάδες 9.215 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,42%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε απώλειες ύψους 0,47%, στις 10131,77 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v