Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Έκρηξη” κερδών στις ασιατικές αγορές

Με ισχυρή βοήθεια από τις μετοχές τεχνολογικών εταιριών και εξαγωγικών ομίλων, οι ασιατικές αγορές ”κλείνουν” την εβδομάδα με ιδιαίτερα θετική διάθεση, ενώ παράλληλα η αναβάθμιση της σύστασης της αγοράς του Χονγκ Κονγκ σε ”overweight” από τη Merrill Lynch συνέβαλε στην περαιτέρω ενίσχυση των αγοραστικών διαθέσεων των επενδυτών. Κέρδη 2,49% για τον Nikkei.

Κρεσέντο αγορών από τους επενδυτές στις ασιατικές αγορές, οι οποίοι έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στις μετοχές τεχνολογικών ομίλων, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της αμερικανικής Dell, αλλά και σε αυτές των εξαγωγικών εταιριών, καθώς το γεν αποδυναμώθηκε έναντι δολαρίου και ευρώ.

Παράλληλα η αναβάθμιση από τη Merrill Lynch της αγοράς του Χονγκ Κονγκ σε ”overweight” έναντι ”neutral” αποτέλεσε έναν ακόμη βατήρα στον οποίο στηρίχτηκε η ανοδική αντίδραση στην Ασία.

Ισχυρά κέρδη για τις μετοχές των Sony (4,9%), Samsung Electronics (3%) και Canon (2,5%), ενώ στους κερδισμένους και η Toyota Motor (2,8%).

”Η κερδοφορία των εταιριών εξακολουθεί να ενδιαφέρει τους επενδυτές”, σημειώνει ο κ. Bryan Yip, διαχειριστής κεφαλαίων στη Standard Life Investments, ”άλλωστε αποδεικνύεται ότι οι εταιρίες με ορθή στρατηγική κατορθώνουν να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν στις αγορές και συνεχίζουν να ”βλέπουν” κέρδη και πωλήσεις σε πορεία ενίσχυσης”.

Άνοδος 1,7% για τον MSCI Asia-Pacific, με τον Nikkei να σημειώνει κέρδη στο 2,49% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να διαμορφώνεται σε επίπεδα-ρεκόρ, με άνοδο της τάξης του 1,74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v