Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Ασία με στήριξη από τη Fed

Ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, στηριζόμενες και στην ελπίδα των επενδυτών ότι η Fed θα προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων, κίνηση που μπορεί να λύσει το πρόβλημα στις αγορές πίστης και ταυτόχρονα να ενισχύσει την κατανάλωση στις ΗΠΑ. Μέση ενίσχυση 1% για Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη.

Ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, στηριζόμενες και στην ελπίδα των επενδυτών ότι η Fed θα προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων, κίνηση που μπορεί να λύσει το πρόβλημα στις αγορές πίστης και ταυτόχρονα να ενισχύσει την κατανάλωση στις ΗΠΑ.

Εξαγωγικοί όμιλοι όπως οι Samsung Electronics (1,2%) και BHP Billiton (0,7%) βρέθηκαν στην κορυφή της ανόδου, ενώ ράλι κατέγραψε η μετοχή της Yahoo Japan (6,4%) μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την Goldman Sachs.

Αντίθετα, υπό πίεση βρέθηκαν οι μετοχές Toyota Motor (-0,9%), Nissan Motor (-1,6%) και Honda Motor (-1,1%), καθώς καταγράφηκε πτώση στις εξαγωγές ιαπωνικών αυτοκινήτων τον Ιούλιο, γεγονός που οδήγησε σε υποχώρηση και το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας.

”Η διάχυτη αίσθηση στην αγορά είναι ότι η Fed θα προχωρήσει και σε νέα μείωση επιτοκίων. Κάθε μείωση είναι υπέρ των μετοχών”, σημειώνει ο κ. Jay Moghe, διαχειριστής κεφαλαίων ύψους 150 δισ. δολαρίων για την Opes Prime Asset Management στη Σιγκαπούρη.

Άνοδος 0,2% για τον MSCI Asia-Pacific, με τον Nikkei να ακολουθεί απόλυτα σταθεροποιητική πορεία, με οριακή απώλεια μόλις 0,70 μονάδες.

Η διάθεση για ”ράλι” διατηρήθηκε τόσο στην αγορά του Χονγκ Κονγκ όσο και σε αυτήν της Σαγκάης, με τον δείκτη Hang Seng να σημειώνει κέρδη 1,1% και τον Shanghai Composite να ενισχύεται στο 0,66%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v