Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεύθερη πτώση Nikkei 5,4% λόγω γεν

Συνεχίστηκε έντονα η διολίσθηση στις ασιατικές αγορές, που δεν κατόρθωσαν να εμπνευστούν από το ράλι της τελευταίας ώρας, το οποίο περιόρισε αισθητά την πτώση στην αγορά της Νέας Υόρκης. Οι απώλειες αποδόθηκαν κατά κύριο λόγο στο γεν, που ενισχύεται καθώς οι επενδυτές απομακρύνονται από τις υψηλής επικινδυνότητας επενδύσεις. Νέα παρέμβαση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας στα 10,5 δισ. δολάρια.

Συνεχίστηκε έντονα η διολίσθηση στις ασιατικές αγορές, που δεν κατόρθωσαν να εμπνευστούν από το ράλι της τελευταίας ώρας, το οποίο περιόρισε αισθητά την πτώση στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Οι απώλειες αποδόθηκαν κατά κύριο λόγο στο γεν, που ενισχύεται καθώς οι επενδυτές απομακρύνονται από τις υψηλής επικινδυνότητας επενδύσεις.

Όπως αποδεικνύει η πορεία της ιαπωνικής αγοράς, η νέα ένεση ρευστότητας της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ύψους 10,5 δισ. δολαρίων, δεν κατόρθωσε -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- να ”σώσει” από την κάθετη πτώση τον Nikkei.

Η άνοδος του γεν ασκεί πιέσεις στους εξαγωγείς και η Toyota Motor διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα 4 ετών, ενώ η Canon διαμορφώνεται σε χαμηλό έτους.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 1,8%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο διολίσθησε 5,4% ή πάνω από 850 μονάδες, στις 15.279 μονάδες. O δείκτης Hang Seng έκλεισε με πτώση 5,13% στις 19.612 μονάδες.

Στην Κίνα ο δείκτης CSI 300 διολίσθησε 2,02% στις 4.626 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Ινδονησίας παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας, ενώ όλες οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές υποχώρησαν.

Οι τράπεζες που υφίστανται πλήγματα από την κρίση ρευστότητας, όπως η Macquarie (+2,4%) και η Mitsubishi UFJ Financial (+1,8%), ανέκαμψαν και οι απώλειες στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας περιορίστηκαν στο -0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v