Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό έτους οι ασιατικές αγορές

Τις ισχυρότερες πιέσεις σε διάστημα σχεδόν ενός έτους καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, με το δολάριο Ν. Ζηλανδίας να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1987 και τους επενδυτές να προχωρούν σε σωρεία ρευστοποιήσεων. Πτώση 7% για Nikkei, στο 7,3% για Kospi.

Τις ισχυρότερες πιέσεις σε διάστημα σχεδόν ενός έτους καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, με το δολάριο Ν. Ζηλανδίας να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1987 και τους επενδυτές να προχωρούν σε σωρεία ρευστοποιήσεων.

Πτώση 7,3% για τον βασικό δείκτη της Ν. Κορέας Kospi, ενώ οι Nikkei, Hang Seng και Strait Times υποχωρούν υψηλότερα του 3%.

Η πτώση, ιδιαίτερα για τα νομίσματα αλλά και τις αγορές Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας, κατέφθασε μετά την προειδοποίηση της εταιρείας Rams Home Loans ότι δεν έχει τη δυνατότητα επαναχρηματοδότησης δανείων ύψους 5 δισ. δολαρίων που έχει παράσχει στις ΗΠΑ.

”Οι αγορές κυριολεκτικά αιμορραγούν”, σημειώνει ο Patrick Chang, διαχειριστής κεφαλαίων της CIMB-Principal Asset Management, ”κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα σταματήσει η…κατρακύλα. Η ρευστότητα συνεχώς αποστραγγίζεται και οι επενδυτές προτιμούν να αποχωρήσουν από κάθε μορφής τοποθετήσεις”.

Στα αρνητικά για τις αγορές – όχι μόνο στην Ασία αλλά σε διεθνές επίπεδο – και η προειδοποίηση της Merrill Lynch, ότι ο ισχυρότερος όμιλος παροχής στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, Countrywide Financial βρίσκεται αντιμέτωπος με χρεοκοπία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v