Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ασιατικών αγορών - εξαίρεση Κίνας με ρεκόρ

Υποχώρησαν οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, παρατείνοντας την παγκόσμια διολίσθηση που πηγάζει από τις ανησυχίες για τις επιπώσεις της αγοράς στεγαστικών δανείων στην ανάπτυξη και το κόστος χρηματοδότησης. Οι βασικοί δείκτες σε όλες τις ασιατικές αγορές διολίσθησαν πάνω από 1%, πλην της Κίνας, οπου ο δείκτης CSI 300 διαμορφώνεται μια ώρα πριν το κλείσιμο σε επίπεδα ρεκόρ.

Υποχώρησαν οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, παρατείνοντας την παγκόσμια διολίσθηση που πηγάζει από τις ανησυχίες για τις επιπώσεις της αγοράς στεγαστικών δανείων στην ανάπτυξη και το κόστος χρηματοδότησης.

Η Macquarie Bank (-7,2%) και η Mizuho Financial Group (-4,7%) πρωταγωνίστησαν στις απώλειες των τραπεζικών τίτλων, ενώ οι Sony και Canon αντέδρασαν πτωτικά στην άνοδο του γεν.

Εκτιάται ότι από το ζενίθ της 23ης Ιουλίου, 2,66 τρισ. δολάρια έχουν εξανεμιστεί από τις διεθνείς αγορές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 1,3% ενώ ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με πτώση 0,4%.

Οι βασικοί δείκτες σε όλες τις ασιατικές αγορές διολίσθησαν πάνω από 1%, με πτώση 2,3% για το Χονγκ Κονγκ, 1,6% στην Αυστραλία και 1,3% στην Ταϊβάν.

Εξαίρεση η Κίνα, οπου ο δείκτης CSI 300 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση κατακτώντας νέο ρεκόρ, με άνοδο 2,21% στις 4.699,88 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v