Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική ανάκαμψη στην Ασία μετά την Wall

Η ανάκαμψη του αμερικανικού χρηματιστηρίου ενέπνευσε ανοδική αντίδραση στις ασιατικές αγορές, αλλά η άνοδος περιορίστηκε αισθητά εξαιτίας της διολίσθησης των τιμών του πετρελαίου και του χαλκού. Οι μετοχές των χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων, με πρωταγωνιστές τις Macquarie Bank και HSBC Holdings, ενισχύθηκαν, καθώς φημολογείται η προοπτική ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για να συγκρατήσει την κρίση.

Η ανάκαμψη του αμερικανικού χρηματιστηρίου ενέπνευσε ανοδική αντίδραση στις ασιατικές αγορές, αλλά η άνοδος περιορίστηκε αισθητά εξαιτίας της διολίσθησης των τιμών του πετρελαίου και του χαλκού. Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 0,2% ενώ ο Nikkei στο Τόκιο κέρδισε 0,4%.

Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με πτώση στην Ταϊβάν, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη και ενισχύθηκαν στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές. Οι μετοχές των χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων, με πρωταγωνιστές τις Macquarie Bank και HSBC Holdings, ενισχύθηκαν, καθώς φημολογείται η προοπτική ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για να συγκρατήσει την κρίση των στεγαστικών δανείων που έχει πυροδοτήσει απώλειες στα διεθνή χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v