Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές τράπεζες λόγω στεγαστικών

Πιέσεις δέχτηκαν οι χρηματοπιστωτικοί τίτλοι στις ασιατικές αγορές, μετά την προειδοποίηση της αυστραλέζικης τράπεζας στεγαστικών δανείων Rams Home Loans Group (-23%) που ανακοίνωσε ότι ”πρωτοφανείς διαραραχές” στις πιστωτικές αγορές ενδέχεται να μειώσουν τα κέρδη της. Τις απώλειες περιόρισε η ανάκαμψη των μεταλλευτικών τίτλων, που αντέδρασαν στην εκτίναξη των τιμών μετάλλων και αργού πετρελαίου.

Πιέσεις δέχτηκαν οι χρηματοπιστωτικοί τίτλοι στις ασιατικές αγορές, μετά την προειδοποίηση της αυστραλέζικης τράπεζας στεγαστικών δανείων Rams Home Loans Group που ανακοίνωσε ότι ”πρωτοφανείς διαραραχές” στις πιστωτικές αγορές ενδέχεται να μειώσουν τα κέρδη της.

Η μετοχή της Rams διολίσθησε 23% ενώ οι υπόλοιποι τραπεζικοί τίτλοι της Ασίας ακολούθησαν, με την Mitsubishi UFJ Financial να ποχωρεί 2,6% στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Τις απώλειες περιόρισε η ανάκαμψη των μεταλλευτικών τίτλων, μετά την ανάκαμψη των τιμών μετάλλων και αργού πετρελαίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού διαμορφώθηκε πρακτικώς αμετάβλητος, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε 0,27% κλείνοντας στις 16.844 μονάδες.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε 0,7%.

Στην Κίνα ο δείκτης CSI 300 κέρδισε 0,2% μια ώρα περίπου πριν το κλείσιμο της αγοράς.

Στις ΗΠΑ ο δείκτης Standard & Poor’s 500 έκλεισε την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση με πτώση μετά την αίτηση της επιχείρησης στεγαστικών δανείων Aegis Mortgage για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v