Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέση άνοδος 1% για τις ασιατικές αγορές

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ασιατικές αγορές, οι οποίες στηρίχθηκαν τόσο στην ”ελπίδα” ότι η αμερικανική οικονομία θα κατορθώσει να ξεπεράσει την κρίση στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων, όσο και στην απόφαση της Κίνας να επιτρέψει ”ελεύθερες” τοποθετήσεις ιδιωτών στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Στο 1,07% τα κέρδη για Nikkei, κατά 1,63% υψηλότερα ο Hang Seng

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ασιατικές αγορές, οι οποίες στηρίχθηκαν τόσο στην ”ελπίδα” ότι η αμερικανική οικονομία θα κατορθώσει να ξεπεράσει την κρίση στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων, όσο και στην απόφαση της Κίνας να επιτρέψει ”ελεύθερες” τοποθετήσεις ιδιωτών στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Σαφώς παράγοντας στήριξης, κατά κύριο λόγο για την ιαπωνική αγορά, η συνεχιζόμενη υποχώρηση του γεν, με τον δείκτη Nikkei να ενισχύεται 1,07%.

Ράλι, αν και περιορίστηκε στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης, για την αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να ”κλείνει” τη συνεδρίαση με κέρδη 1,63%, έχοντας κατά τη διάρκειά της ενισχυθεί έως και 5%. Άνοδος 12,2% για τη μετοχή της Bank of China και 9,9% για την China Life Insurance.

Νέα ένεση ρευστότητας ύψους 3,46 δισ. δολαρίων Αυστραλίας από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας, με τον δείκτη της εγχώριας αγοράς να ενισχύεται 0,96%. Παράλληλα και η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε στην 17η ”ένεση” ρευστότητας, προσφέροντας στην αγορά το ποσό των 800 δισ. γεν (7 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v