Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για Χονγκ Κονγκ – Ανοδικά ο Nikkei

Η απόφαση των κινεζικών αρχών να επιτρέψουν ”ελεύθερες” επενδύσεις ιδιωτών στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, οδηγεί σε ράλι τον δείκτη Hang Seng, ενώ η ”πίστη” για θετική πορεία της αμερικανικής οικονομίας σε συνδυασμό με το ”αδύναμο” γεν στηρίζει την ανάκαμψη της ιαπωνικής αγοράς.

Σε θετική τροχιά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, με αυτήν του Χονγκ Κονγκ να καταγράφει σημαντικό ράλι, μετά την ανακοίνωση των κινεζικών αρχών ότι θα επιτρέψουν σε ιδιώτες ”ελεύθερες” τοποθετήσεις σε συνάλλαγμα στη συγκεκριμένη αγορά.

Ο δείκτης Hang Seng έφθασε να ενισχύεται έως και 5%, για να σταθεροποιήσει το ράλι του στο επίπεδο του 2,76%. Άνοδος 12,2% για τη μετοχή της Bank of China και 9,9% για την China Life Insurance.

Έκρηξη ανόδου 10% για την αγορά των Φιλιππίνων, ενώ αντίθετα αυτές Μαλαισίας, Σιγκαπούρης και Ταϊλάνδης σημειώνουν οριακή υποχώρηση.

Η διατήρηση των πιέσεων στο γεν, αλλά και η επιστροφή της ελπίδας ότι η αμερικανική οικονομία θα κατορθώσει να ξεπεράσει τα προβλήματα στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων, οδηγούν τον ιαπωνικό Nikkei σε άνοδο της τάξης του 1,5%.

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας φρόντισε να παρέμβει για μία ακόμη φορά, με ένεση ρευστότητας ύψους 3,46 δισ. δολαρίων Αυστραλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v