Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρό ράλι στην Ασία λόγω Fed και ”αδύναμου” γεν

Την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων πέντε ετών καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, μετά τη μείωση επιτοκίων από την Fed αλλά και την υποχώρηση του γεν. Στο 3% τα κέρδη για Nikkei, υψηλότερα του 4% για CSI 300.

Με ισχυρή βοήθεια τόσο από την απόφαση της Fed να προχωρήσει σε μείωση του προεξοφλητικού επιτοκίου στο 5,75% από 6,25%, όσο και από την υποχώρηση του γεν έναντι δολαρίου και ευρώ, οι ασιατικές αγορές διατηρούνται σε ”τροχιά” ισχυρού ράλι, κατορθώνοντας να καλύψουν σημαντικό μέρος των απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας.

Επιστροφή σε θετικό πρόσημο – και μάλιστα εξαιρετικά αξιοσημείωτη – τόσο για τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων όσο και γι’ αυτές εξαγωγικών εταιρειών, με τις Mitsubishi UFJ Financial Group (+8%), αλλά και τις Canon (+8%) και Toyota (+4,4%), να ηγούνται της ανόδου.

”Η μείωση επιτοκίων ήταν κάτι παραπάνω από αποτελεσματική, ”αφαιρώντας” σημαντικό μέρος του πανικού από τις αγορές”, σημειώνει ο Masayuki Kubota της Daiwa SB Investments.

Αποτέλεσμα του θετικού συνδυασμού μειωμένων επιτοκίων και γεν σε υποχώρηση ο Nikkei σημειώνει κέρδη που ξεπερνούν το 3%, ενώ υψηλότερα κατά 3,61% κινείται ο δείκτης Hang Seng του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ.

Κέρδη 5,26% για τον γενικό δείκτη του χρηματιστηρίου της Taiwan, ενώ πλησίον του 5,6% ενισχύεται ο Kospi, με νέα εκτίναξη για το χρηματιστήριο της Κίνας, όπου ο δείκτης CSI 300 σημειώνει κέρδη 4,72% διαμορφούμενος στο επίπεδο ρεκόρ των 4.845,19 μονάδων.

Παρά, πάντως, το σημερινό ράλι, η Τράπεζα της Ιαπωνίας, φρόντισε να πραγματοποιήσει και νέα ”ένεση” ρευστότητας ύψους 1 τρισ. γεν (8,8 δισ. δολ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v