Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Ασία– Σε υψηλό μηνός το Χονγκ Κονγκ

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και κυρίως η αναπάντεχη άνοδος στις πωλήσεις νέων κατοικιών, μοιάζει να επαναφέρει την αισιοδοξία στις διεθνείς αγορές, με τα ασιατικά χρηματιστήρια να διατηρούνται σε θετική τροχιά. Άνοδος κοντά στο 2% για την αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και κυρίως η αναπάντεχη άνοδος στις πωλήσεις νέων κατοικιών, μοιάζει να επαναφέρει την αισιοδοξία στις διεθνείς αγορές, με τα ασιατικά χρηματιστήρια να διατηρούνται σε θετική τροχιά.

Εξαγωγικές εταιρείες αλλά και τραπεζικοί όμιλοι οι βασικοί ”κερδισμένοι” στις Ασιατικές αγορές, με τις Honda Motor (1,9%) αλλά και την κινεζική China Construction Bank (3,4%) να βρίσκονται στην αιχμή της ανόδου.

”Οι ασιατικές αγορές εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από τις εξελίξεις στη δευτερογενή αγορά ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ, ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία αποτελούν έναν ακόμη παράγοντα που θα καθορίσει τις τάσεις”, σημειώνει ο Jason Teh, διαχειριστής κεφαλαίων της Investors Mutual.

Ράλι για το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με την άνοδο του δείκτη Hang Seng, ενδοσυνεδριακά να ξεπερνά το 2% και τελικώς να διαμορφώνεται στο 1,97%, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο ενός μηνός. Σημαντική ώθηση στην αγορά και η αναβάθμιση της σύστασής της από την Credit Suisse σε ”overweight”.

Σε θετική τροχιά η ιαπωνική αγορά με τον Nikkei να ενισχύεται 0,32%, ενώ διαθέσεις ράλι καταγράφηκαν και στην Αυστραλία, όπου ο δείκτης ASX σημείωσε άνοδο 1,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v