Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Έκρηξη” ανόδου στην Ασία - Ράλι για Κίνα (upd)

Με ξέσπασμα αγορών μετοχών εξαγωγικών ομίλων αλλά και χρηματοοικονομικών εταιρειών αντέδρασαν οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές, μετά την ένεση ρευστότητας 2 δισ. δολ. στην Countrywide Financial από την Bank of America, αλλά και την σχετική υποχώρηση του γεν έναντι δολαρίου και ευρώ. Μέση άνοδος υψηλότερα του 2% για τους βασικούς δείκτες.

Με ξέσπασμα αγορών μετοχών εξαγωγικών ομίλων αλλά και χρηματοοικονομικών εταιρειών αντέδρασαν οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές, μετά την ένεση ρευστότητας 2 δισ. δολ. στην Countrywide Financial από την Bank of America, αλλά και την σχετική υποχώρηση του γεν έναντι δολαρίου και ευρώ.

Ένα ακόμη ράλι για την κινεζική χρηματαγορά, με τον δείκτης CSI 300 να ενισχύεται υψηλότερα από 1,5% κατακτώντας νέο ρεκόρ. Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Asia-Pacific ενισχύθηκε 2,5%, με τον ιαπωνικό Nikkei να καταγράφει άνοδο 2,61% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται πλησίον του 2,45%.

Ράλι για τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων, όπως αυτή της Mitsubishi UFJ Financial Group (4,6%), ενώ σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων διαμορφώθηκε η μετοχή της BHP Billiton (6,3%), μετά τόσο τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα β’ εξαμήνου, όσο και τις απόλυτα αισιόδοξες προβλέψεις της για το μέλλον.

Η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,5%, δεν επηρέασε τους επενδυτές, καθώς είχε, ήδη, προεξοφληθεί από την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v