Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Λαίλαπα” ρευστοποιήσεων στις ασιατικές αγορές

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων οι ασιατικές αγορές, καθώς επανακάμπτουν στον ορίζοντα οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομία αλλά και το μέγεθος των επιπτώσεων από τη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέση πτώση στο 2% για τους ασιατικούς δείκτες, με τους επενδυτές να προχωρούν σε σωρεία ρευστοποιήσεων μετοχών τραπεζών και εξαγωγικών ομίλων.

Η κάθετη υποχώρηση της Wall Street και η επιστροφή με σφοδρότητα των ανησυχιών τόσο για την πορεία των αγορών πίστης όσο και για την αμερικανική οικονομία, οδηγεί σε νέα ”σφαγή” τις ασιατικές αγορές. Οι ρευστοποιήσεις στην ημερήσια διάταξη των επενδυτών, οι οποίοι στρέφονται στην ασφάλεια των μετρητών έως ότου ”καταλαγιάσει” η κρίση.

Παράλληλα οι συνεχείς υποβαθμίσεις χρηματοοικονομικών ομίλων από κορυφαίους οίκους σε συνδυασμό με τη νέα ανάκαμψη του γεν έναντι δολαρίου και ευρώ, οδηγεί χαμηλότερα μετοχές τραπεζών και εξαγωγικών ομίλων, δύο τομείς που εμφανίζονται ως οι πλέον ”ευάλωτοι” στα μάτια των επενδυτών.

Αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κλοιό πιέσεων μετοχές όπως αυτή της Macquarie Bank (-4%), Mitsubishi UFJ Financial Group (-1,8%), HSBC Holdings (-1,1%), Canon (02,5%), Nissan Motor (-2,2%).

”Η συνεχιζόμενη κρίση στην αμερικανική αγορά πίστης αλλά και στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων δεν θα αφήσει κανέναν ατιμώρητο. Οι ασιατικές αγορές δεν μπορούν να αποτελέσουν εξαίρεση”, σημειώνει ο Liu Juming, διαχειριστής κεφαλαίων στην IBT Securities.

Πτώση 2,2% για τον MSCI Asia-Pacific, απώλειες 2,05% για τον Nikkei, ενώ πλησίον του 2,33% υποχωρεί ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v