Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι-αντίδρασης στις ασιατικές αγορές

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα κορυφαίων ασιατικών ομίλων, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του γεν αλλά και την ύπαρξη αρκετών αγοραστικών ευκαιριών, μετά την πτώση των τελευταίων ημερών, οδήγησε σε ανοδική αντίδραση τις ασιατικές αγορές.

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα κορυφαίων ασιατικών ομίλων, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του γεν αλλά και την ύπαρξη αρκετών αγοραστικών ευκαιριών, μετά την πτώση των τελευταίων ημερών, οδήγησε σε ανοδική αντίδραση τις ασιατικές.

”Τα κέρδη είναι πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις και ως εκ τούτου μπορούν να αποτελέσουν έναν από τα ”καύσιμα” που θα οδηγήσει τις αγορές σε ανοδική τροχιά”, επισημαίνει η Mona Chung, στέλεχος της Daiwa Asset Management.

O δείκτης MSCI Asia-Pacific καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,8%, με τις μετοχές τεχνολογικών ομίλων και μεταλλευτικών εταιρειών να είναι οι δύο βασικοί κλάδοι που ”τρέφουν” την ανοδική του πορεία.

Στο 0,82% τα κέρδη για τον Nikkei, με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να αντιδρά δυναμικά με άνοδο 2,25%, ενώ στο 1,16% ενισχύεται ο δείκτης Shanghai Composite.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v