Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η Ασία περιμένοντας την ΕΚΤ

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές. Ξεχωρίζει η Αυστραλία μετά το μπαράζ εκπλήξεων για την οικονομία. Στάση αναμονή τηρούν οι επενδυτές ενόψει των αποφάσεων του Μάριο Ντράγκι

Διστακτικά βήματα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με έντονη τη φημολογία για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Μάριο Ντράγκι. Ξεχωρίζει η αγορά της Αυστραλίας που έκλεισε με σημαντική άνοδο με στήριξη από τα απροσδόκητα θετικά μεγέθη της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,18% στις 14.155 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,5% στις 21.375 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,88% στις 1907 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 1,1% στις 5147 μονάδες.

Η κινεζική αγορά είναι κλειστή λόγω αργίας.

Η Αυστραλία εξέπληξε άπαντες καταγράφοντας αύξηση εξαγωγών και εμπορικό πλεόνασμα ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν έλλειμμα. Επίσης οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,5% το Δεκέμβριο, ενώ ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της κεντρικής τράπεζας εκτινάχθηκε σε υψηλό 2,5 ετών.

Οι αναλυτές της Credit Agricole όμως, εξηγούν πως οι κινήσεις θα παραμείνουν περιορισμένες στις χρηματιστηριακές αγορές  μέχρι να υπάρξουν οι ανακοινώσεις από Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Τράπεζα της Αγγλίας. Ειδικότερα για την ΕΚΤ τα σενάρια που ακούγονται είναι πολλά, με επικρατέστερο την κατάργηση της διαδικασίας αποστείρωσης που de facto σημαίνει ένωση ρευστότητας άνω των 170 δι

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v