Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η Ασία -Κάτω από τις 15.000 ο Nikkei

Ηρεμία στις ασιατικές αγορές μετά τις ρευστοποιήσεις των τελευταίων ημερών. Στην αντεπίθεση περνούν οι κεντρικές τράπεζες Τουρκίας και Ινδίας για να προστατεύσουν τα νομίσματά τους. Η προσοχή τώρα στη Fed. Αξιολόγηση junk για τη Sony.

Μικτή εικόνα και περιορισμένες κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες καθώς καταλαγιάζει η καταιγίδα των τελευταίων ημερών που είχε πλήξει τις αναδυόμενες αγορές.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,17% στις 14.980 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng είναι αμετάβλητος στις 21.975 μονάδες. Με άνοδο 0,34% στις 1916 μονάδες έκλεισε ο κορεατικός Kospi και ο αυστραλιανός ASX με πτώση 1,26% στις 5188 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,26% στις 2219 μονάδες.

Το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 102,55 γεν, δίνοντας κάποια ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιριών.

Η προσοχή στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όπου οι πλειονότητα των αναλυτών προβλέπει ότι θα αποφασιστεί η δεύτερη μείωση του προγράμματος ρευστότητας κατά 10 δισ. δολ. Εν τω μεταξύ, οι κεντρικές τράπεζες Ινδίας και Τουρκίας σπεύδουν να προλάβουν τις εξελίξεις και να χαλιναγωγήσουν την ελεύθερη πτώση των νομισμάτων τους. Η κεντρική τράπεζα της Ινδίας εξέπληξε άπαντες ανακοινώνοντας νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας συνεδριάζει απόψει εκτάκτως με τους αναλυτές να προβλέπουν μεγάλη αύξηση επιτοκίων κατά 225 μονάδες βάσης.

Από πλευράς επιχειρηματικών ειδήσεων, ξεχωρίζει η περίπτωση της Sony. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 1,6% μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης από τη Moody’s ε επίπεδο junk. Πτωτικά κινήθηκαν επίσης προμηθεύτριες εταιρείες της Apple, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός δεν ικανοποίησε με την πρόβλεψη εσόδων που ανακοίνωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v