Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στις αγορές της Ασίας

Απώλειες 0,6% σε Τόκιο και Σαγκάη. Τα στοιχεία για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και η έκπληξη από τη Nintendo.

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν οι περισσότεροι ασιατικές αγορές με τα στοιχεία που ανακοινώνονται για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, αλλά και με τις αρνητικές εκπλήξεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,59% στις 15.641 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,86% στις 22.935 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,48% στις 1953 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,17% στις 5307 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,68% στις 1991 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,57% στις 2165 μονάδες.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ, τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις επιβεβαιώνουν την εικόνα της επιβράδυνσης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία το πλανήτη, ενώ οι αναλυτές επισημαίνουν τη μεγάλη πρόκληση για το Πεκίνο να προχωρήσει σε επώδυνες μεταρρυθμίσεις ενώ η οικονομία κατεβάζει ταχύτητα.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Nintendo η οποία καταγράφει κάθετη πτώση 6,2% αφού ή διοίκηση της εταιρείας εξέπληξε άπαντες προειδοποιώντας ότι θα καταγράψει ζημίες για το έτος.

«Δεν ήταν και τόσο καλή η αρχή αυτής της χρονιάς» εξηγεί ο Vasu Menon της Oversea-Chinese Banking Corp. και συμπληρώνει: «Η Ασία αντιμετωπίζει κόντρα οικονομικούς ανέμους. Η Κίνα προσπαθεί να επιβραδύνει την οικονομία της ώστε να εξασφαλίσει πιο βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Το πιθανότερο είναι πως θα δούμε μεγαλύτερη αστάθεια τις επόμενες εβδομάδες, καθώς θα αρχίσει και η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v