Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Ασία

Ήπιες διορθωτικές κινήσεις από την ανοδική πορεία των τελευταίων συνεδριάσεων. Άλμα 58% για τη South City Holdings και 7% για τη Newcrest Minings. Στο στόχαστρο οι τραπεζικές μετοχές.

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες. Ο χρηματοοικονομικός κλάδος δέχεται τις εντονότερες πιέσεις, ενώ η ιαπωνική αγορά δεν κατάφερε να διατηρήσει τα αρχικά κέρδη.

Έτσι στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,39% στις 15.747 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,30% στις 22.970 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 1957 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με κέρδη 1,22% στις 5319 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,02% στις 2023 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,13% στις 211 μονάδες.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για διορθωτικές κινήσεις και ρευστοποίηση κερδών μετά την άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων και το +2,5% που κατέγραψε χθες ο ιαπωνικός Nikkei μετά την θετική έκπληξη της Παγκόσμιας Τράπεζας η οποία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την παγκόσμια οικονομία.

Σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης αναδεικνύεται η South City Holdings, με άλμα 58% καθώς η Tencet Holdings δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει ποσοστό στην κινεζική εταιρεία logistics. Κέρδη 7% καταγράφει και η NewCrest Mining η οποία δήλωσε πως η παραγωγή χρυσού θα αγγίξει φέτος το ανώτατο εύρος των προβλέψεών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v