Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκονται σήμερα οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες με αφορμή τα απογοηευτικά οικονομικά στοιχεία της Κίνας. Βουτιά 2,35% για Nikkei. Άνοδος για το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας.

Τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων τριών εβδομάδων καταγράφουν οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία του δείκτη βιομηχανικών υπηρεσιών στην Κίνα.

Αναλυτικά, ο ασιατικός δείκτης MSCI υποχωρεί 0,8% στις 139,23 μονάδες, με τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και ενέργειας να πρωταγωνιστούν στις απώλειες. Σημειώνεται ότι η πτώση του συγκεκριμένου δείκτη είναι η μεγαλύτερη από τις 12 Δεκεμβρίου του 2013.

Επιπλέον πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στον ιαπωνικό δείκτη Nikkei καθώς υποχώρησε 2,35%  στις 15.908 μονάδες, αφού πρώτα είχε καταφέρει στις 30/12 να κλείσει σε υψηλό αντίστοιχο του Νοεμβρίου 2007. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Nikkei το 2013 κατέγραψε κέρδη 57%, σημειώνοντας την καλύτερη ετήσια απόδοση από το 1972, μετά την απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης να ρίξει χρήμα στην αγορά.

Αντίστοιχα, ο χρηματιστηριακός δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,4% ενώ ο δείκτης S&P/ASX της Αυστραλίας κινήθηκε χαμηλότερα 0,5%.

Στο Χονκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,5% και αντίστοιχα ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν για τον δείκτη Sanghai Composite Index, ο οποίος κινήθηκε χαμηλότερα 1,8% στις 2.045 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v