Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με απώλειες "υποδέχθηκε" το νέο έτος η Ασία

Αρνητικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες στην Ασία. Απογοητεύουν τα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση. Κλειστό το Τόκιο λόγω αργίας.

Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές κατά την πρώτη συνεδρίαση του έτους, καθώς τα στοιχεία για το μεταποιητικό κλάδο της Κίνας απογοήτευσαν.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί οριακά κατά 0,08% στις 23281 μονάδες. Ο κορεατικός Kοspi έκλεισε με σημαντική πτώση 2,20% στις 1967 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο αυστραλιανός ASX ενισχύθηκε κατά 0,31% στις 5369 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,31% στις 2109 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,35% στις 2321 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό λόγω αργίας.

Η πρώτη είδηση της χρονιάς για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη δεν ήταν ενθαρρυντική. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ της HSBC για τον κλάδο μεταποίησης υποχώρησε το Δεκέμβριο στο 50 από 50,5 τον προηγούμενο μήνα. Ο επίσημος δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε στο 51 από 51,4 το Νοέμβριο. Βεβαίως, ο ΡΜΙ και με τους δύο υπολογισμούς βρίσκεται πάνω από το 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την κινεζική αγορά είναι το κύμα δημοσίων εγγραφών καθώς πολλές εταιρείες επιλέγουν την οδό του χρηματιστηρίου μετά το μορατόριουμ που είχε επιβληθεί μέχρι τα τέλη του 2012. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, πέντε επιχειρήσεις πήραν το πράσινο φως να προχωρήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v