Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 57% στο έτος για τον Nikkei

Για πολλές χώρες της Ασίας, η σημερινή συνεδρίαση είναι η τελευταία για το έτος. Οι κερδισμένοι και οι ηττημένοι της χρονιάς.

Με άνοδο 0,7% έκλεισε ο Nikkei στην Ιαπωνία, ολοκληρώνοντας το έτος στις 16.291 μονάδες, με σωρευτική άνοδο 57% που την κατατάσσει τη χώρα στην πρώτη θέση λίστας χρηματιστηριακών αποδόσεων της Ασίας. Για το Τόκιο κινητήριος δύναμη ήταν τα περιβόητα Αμπενομικά, δηλαδή η σαρωτική επέκταση νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε που οδήγησαν σε σημαντική υποχώρηση του γεν και έδωσαν ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 105,26 γεν έναντι του δολαρίου. 

Για την Κίνα ωστόσο, το 2013 δεν ήταν τόσο εύκολη χρονιά. Ο Shanghai Composite καταγράφει στο έτος απώλειες 7,3% και είναι ο ασιατικός δείκτης με τη χειρότερη ετήσια απόδοση, δεδομένου μάλιστα ότι μία από τις βασικότερες αιτίες προβληματισμού καθ’ όλη τη χρονιά ήταν η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο δείκτης κινήθηκε με βήμα σημειωτόν, με άνοδο 0,1%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,2%.
Ο δείκτης Asia Dow ενισχύεται κατά 0,22% στις 3.034 μονάδες.

Ο δείκτης Asia Dow ενισχύεται κατά 0,22% στις 3.034 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v