Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Αρνητικό πρόσημο σχεδόν για όλους τους δείκτες και έντονες πιέσεις στο Χονγκ Κονγκ. Απογοητεύουν τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Κλειστό το Τόκιο λόγω αργίας.

Πτωτικά για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση κινούνται οι ασιατικές αγορές παίρνοντας την σκυτάλη από τη Wall Street, ενώ ιδιαιτέρως έντονες είναι οι πιέσεις στο Χονγκ Κονγκ καθώς τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία απογοητεύουν.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 2,13% στις 22.843 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 1,07% στις 1946 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX χαμηλότερα κατά 0,34% στις 5351 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,27% στις 2082 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,31% στις 2291 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο παραμένει κλειστό λόγω αργίας.

Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη υποχώρησε το Δεκέμβριο στο 54,6 από 56 το Νοέμβριο. Μία ημέρα νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι υποχώρησε και ο αντίστοιχος δείκτης για τον κλάδο μεταποίησης, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι ανησυχίες περί επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.

Χρηματιστηριακά, ο αντίκτυπος των εξελίξεων ήταν ιδιαιτέρως αισθητός στις κινεζικές μετοχές που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ με τον δείκτη Hang Seng China Enterprises να υποχωρεί κατά 23,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v