Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις αγορές της Ασίας

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές. Περιορισμένες κινήσεις καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανεργία στις ΗΠΑ. Επιβράδυνση των εξαγωγών στην Κίνα.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες μετά τα νέα στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση των κινεζικών εξαγωγών.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,2% στις 15.912 μονάδες με στήριξη κυρίως από τις ειδήσεις στο μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων. Η μετοχή της Fast Retailing ενισχύθηκε κατά 3,4% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας σε επίπεδα ρεκόρ.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,45% στις 22.890 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,39% τις 1938 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με πτώση 0,21% στις 5316 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,71% στις 2013 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,78% στις 2204 μονάδες.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί για την κινεζική οικονομία επιβεβαιώνουν την εικόνα της επιβράδυνσης. Σήμερα διαπιστώθηκε ωστόσο, πως η επιβράδυνση των εξαγωγών είναι μεγαλύτερη των εκτιμήσεων. Συγκεκριμένα οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,3% το Δεκέμβριο σε ετήσια βάση, από 12,7% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 4,9%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,3%, από 5,3% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ρυθμός αύξησης θα έμενε αμετάβλητος.

Η επιβράδυνση της οικονομίας, όπως και η επανάληψη των δημοσίων εγγραφών μετά από ένα ετήσιο μορατόριουμ ασκούν πιέσεις στην κινεζική χρηματιστηριακή αγορά με το Shanghai Composite να καταγράφει για το 2014 υποχώρηση 4,4%.

Οι αναλυτές επισημαίνουν παράλληλα, ότι οι κινήσεις είναι περιορισμένες καθώς οι αγορές αναμένουν και τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ (αργότερα την Παρασκευή) που θα κρίνουν και τις μετέπειτα κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για δημιουργία 2000.000 θέσεων εργασίας το Δεκέμβριο και διατήρηση του ποσοστού της ανεργίας στο 7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v