Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Πρωταγωνιστής το Τόκιο με κέρδη που πλησιάζουν το 2%. Ανάκαμψη του δολαρίου μετά τα σθεναρά εμπορικά στοιχεία για τις ΗΠΑ. Αναβαθμίζονται οι αναπτυξιακές προβλέψεις για την αμερικανική οικονομία. Η προσοχή τώρα στα πρακτικά της Fed.

Με σύμμαχο την αποδυνάμωση του γεν η ιαπωνική αγορά πρωταγωνιστεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην Ασία. Τα σθεναρά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, η βελτίωση του κλίματος στην περιφέρεια της ευρωζώνης μετά τη θεαματική πρώτη μεταμνημονιακή δημοπρασία της Ιρλανδίας και η αναρρίχηση των χρηματιστηρίων της Γηραιάς Ηπείρου στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, είναι από τους βασικούς παράγοντες για τη δημιουργία θετικού κλίματος.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με ισχυρή άνοδο 1,94% στις 16.121 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,22% στις 22.989 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi με οριακή υποχώρηση 0,02% στις 1958 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX είναι αμετάβλητος στις 5318 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,15% στις 2044 μονάδες και ο CSI 300 ενισχύεται κατά 0,17% στις 2241 μονάδες.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος στο χαμηλότερο επίπεδο 4ετίας κυρίως χάρη στην αναγέννηση της παραγωγής ενέργειας και της επανάστασης του σχιστόλιθου. Οι αναλυτές σπεύδουν τώρα να αναβαθμίσουν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη των ΗΠΑ (Η Barclays διπλασίασε τις προβλέψεις της για το τελευταίο τρίμηνο του 2013 στο 3% σε ετήσια βάση) με αποτέλεσμα και το δολάριο να ενισχύεται κατά 0,44% στα 104,86 γεν.

Η προσοχή τώρα στρέφεται στις κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και πως θα αντιδράσει με τα νέα ισχυρά στοιχεία για την οικονομία. Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed όπου θα αναζητήσουν οιωνούς για το μέλλον του tapering.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v