Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι αγορές της Ασίας

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικοί δείκτες όπως και το αμερικανικό νόμισμα. Διορθωτικές κινήσεις για τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Διστακτικές κινήσεις καθώς αναμένεται μπαράζ αμερικανικών μεγεθών.

Αρνητικό πρόσημο επικρατεί στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να αναμένουν αργότερα σήμερα μπαράζ μεγεθών για την αμερικανική οικονομία. Έτσι, οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας ακολουθούν κατά πόδας τη Wall Street που επίσης υποχώρησε χθες, αλλά και το δολάριο που ανέκαμψε στα 104,3 γεν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πιέσεις στις μετοχές των εξαγωγικών εταιριών.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,08% στις 0,08% στις 15.734 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,8% στις 23.171 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 0,66% στις 1944 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX χαμηλότερα κατά 0,06% στις 5316 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,93% στις 2004 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,51% στις 2178 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι για το 20143, ο Nikkei καταγράφει απώλειες 4% και ο Shanghai Composite 5,3%.

«Φαίνεται πως η ασιατικές αγορές προσπαθούν ακόμη να βρουν το ρυθμό τους παρά τα στοιχεία που γενικά δείχνουν οικονομική ανάκαμψη» αναφέρουν οι αναλυτές της Credit Agricole σε έκθεσή τους και συμπληρώνουν: «Εκτιμούμε ότι το κλίμα στις αγορές θα παραμείνει υγιές, αλλά προφανώς αυτό δεν είναι σίγουρο στοίχημα».

Οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία για την αμερικανική αγορά ακινήτων, τη βιομηχανική παραγωγή όπως και το δείκτη κλίματος που πανεπιστημίου Michigan. Χθες έγινε γνωστό ότι ο πληθωρισμός ενισχύθηκε το Δεκέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο 6 εβδομάδων, ενώ ο αριθμός των εγγεγραμμένων στα ταμεία ανεργίας μειώθηκε για δεύτερη συνεχή εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v