Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Πτωτικά οι περισσότερες ασιατικές αγορές. Αρνητική έκπληξη για την κινεζική οικονομία. Συρρίκνωση δραστηριοτήτων για τον κλάδο μεταποίησης.

Πιέσεις δέχονται οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες μετά από ένα τριήμερο ανοδικό σερί. Αφορμή για τις διορθωτικές κινήσεις ήταν η αρνητική έκπληξη από τα σημερινά στοιχεία για την κινεζική οικονομία.  

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,79% στις 15.695 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,46% στις 22.744 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,16% στις 1947 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 1,05% στις 5275 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,44% στις 2042 μονάδες και ο κινεζικός CSI 300 κατά 0,55% στις 2231 μονάδες.

Στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο τραπεζικός κλάδος δέχεται πιέσεις με την China Construction Bank να υποχωρεί κατά 2,7%. Η Jung Lung Properties υποχωρεί κατά 3,7% καθώς ανακοίνωσε σημαντική μείωση κερδών.

Η είδηση    της ημέρας ήταν η αιφνιδιαστική υποχώρηση του δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης. Συγκεκριμένα, ο δείκτης της HSBC μειώθηκε στο 49,6 από 50,5 το Δεκέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση στο 50,3. Αντιθέτως, τώρα ο δείκτης βρίσκεται κάτω από το 50, δηλαδή σε περιοχή συρρίκνωσης δραστηριοτήτων.

«Η ανάπτυξη στην Κίνα δεν θα ανακάμψει καθώς η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην εξισορρόπηση της οικονομίας και τη μείωση της εξάρτησης στην πίστωση» εξηγεί ο Μάνπρετ Γκιλ, της Standard Chartered Bank και συμπλήρωσε: «Αν και οι κινεζικές μετοχές δεν δείχνουν ακριβές, δεν υπάρχουν οι καταλύτες. Οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις την Κίνα θα είναι πρόκληση κλειδί για τις αγορές τον επόμενο χρόνο» 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v