Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόπειρα ανάκαμψης στις αγορές της Ασίας

Μεικτή εικόνα στα χρηματιστήρια της Ασίας. Κέρδη 1,23% στο Τόκιο με στήριξη από το θετικό κλείσιμο της Wall και τα εταιρικά αποτελέσματα. Σταθεροποίηση στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών.

Με τη Wall Street να κλείνει θετικά και τα αποτελέσματα από τις ιαπωνικές επιχειρήσεις να ικανοποιούν τους επενδυτές, οι ασιατικές αγορές προσπαθούν να ανακάμψουν από τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 8 μηνών.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Panasonic με άλμα 19% που είναι και το μεγαλύτερο  των τελευταίων 40 ετών καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αγορών. Κέρδη 8,2% καταγράφει η  Hyundai Development Co-Engineering & Construction  στη Σεούλ καθώς αναβαθμίστηκε ο στόχος για τη μετοχή από την KTB Securities Co.. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, από τις 224 εταιρίες που μετέχουν στον MSCI Ασίας Ειρηνικού και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 53% ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,23% στις 14.180 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,83% στις 21220 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 0,24% στις 1891 μονάδες και ο ASX με απώλειες 0,5% στις 5088 μονάδες.

Παραμένουν κλειστές οι κινεζικές αγορές.

Στη Wall, ο DowJones ενισχύθηκε 0,47% στις 15.44,92 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με κέρδη 0,76% στις 1.755,20 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,87% στις 4.031,52 μονάδες. Η αγορά ανταποκρίθηκε θετικά στη μικρότερη της αναμενόμενης μείωση στις παραγγελίες βιομηχανικών αγαθών στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν 1,5% το Δεκέμβριο έναντι αύξησης 1,5% τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν μείωση 2%.

«Η αγορά ανασαίνει με ανακούφιση» σχολιάζει στο Bloomberg, o Masaaki Yamaguchi της Nomura Holdings και συμπληρώνει: «Η εμπιστοσύνη επιστρέφει με την σταθεροποίηση των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών δεδομένου ότι και τα αμερικανικά στοιχεία δεν ήταν τόσο κακά όσο αναμενόταν».

Ο MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε κατά 4,6% τον προηγούμενο μήνα που αποδεικνύεται στο χειρότερο Ιανουάριο από το 2009 καθώς η Fed κλείνει την στρόφιγγα της προσφοράς.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v