Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζουν πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Επιμένει η νευρικότητα για τις αναδυόμενες αγορές. Τι δείχνουν τα εταιρικά αποτελέσματα. Νέα απογοήτευση από τα κινεζικά μεγέθη. Σε κλοιό πιέσεων Κλειστές οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και κατά την πρώτη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου η ιαπωνική αγορά, σε μία συνεδρίαση με ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών καθώς πολλά χρηματιστήρια είναι κλειστά λόγω του εορτασμού του Νέου Σεληνιακού Έτους.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,98% στις 14.619 μονάδες. Ο συγκεκριμένος δείκτης υποχώρησε κατά 8μ5% τον Ιανουάριο. Το 2013 ο ιαπωνικός Nikkei εκτινάχθηκε κατά 57% - πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο του δείκτη από το 1972 –με ώθηση από τη σαρωτική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε και της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας.  

Ο αυστραλιανός ASX με οριακή υποχώρηση 0,06% στις 5201 μονάδες και ο κορεατικός Kospi με απώλειες 1,09% στις 1919 μονάδες.

Οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Μαλαισία, Ταϊβάν και Βιετνάμ είναι κλειστές.

Η νευρικότητα στις αναδυόμενες αγορές, που κλόνισε τα χρηματιστήρια τον προηγούμενο μήνα συνεχίζεται και μάλιστα ενώ οι ειδήσεις από το μέτωπο των  εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και την οικονομία δεν είναι ενθαρρυντικές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, από τις 190 εταιρείες του δείκτη MSCI Asia Pacific που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα από τις αρχές Ιανουαρίου οι μισές δεν ικανοποίησαν τις εκτιμήσεις.

Πέραν αυτών, τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εικόνα επιβράδυνσης στην Κίνα. Ο επίσημος δείκτης ΡΜΙ για τις δραστηριότητες του βιομηχανικού κλάδου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη διαμορφώθηκε στο 50,5 έναντι προβλέψεων στο 51. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v