Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 8,5% για το Nikkei τον Ιανουάριο

Εορταστική ραστώνη στην Ασία. Κλειστές οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν, Νότιο Κορέα, Ινδονησία, Μαλαισία και Βιετνάμ είναι κλειστές λόγω αργίας. Αρνητικό πρόσημο στο Τόκιο και πιέσεις για τις εξαγωγικές. Πτώση 8% για το Nikkei τον Ιανουάριο

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες σε μία «ήσυχη» συνεδρίαση με ιδιαιτέρως χαμηλό όγκο συναλλαγών καθώς πολλές αγορές είναι κλειστές για το Σεληνιακό Νέτο Έτος.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,62% στις 14.914 μονάδες. Στην Αυστραλία ο ASX έκλεισε με άνοδο 0,11% στις 5205 μονάδες.  Οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν, Νότιο Κορέα, Ινδονησία, Μαλαισία και Βιετνάμ είναι κλειστές λόγω αργίας.

Επισημαίνεται ότι η μαζική φυγή των επενδυτικών κεφαλαίων από τις αναδυόμενες αγορές και κυρίως από την Κίνα, Αργεντινή και την Τουρκία προκάλεσαν αναταραχή στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Οι απώλειες του ιαπωνικού Nikkei για τον Ιανουάριο αγγίζει το 8,5%. Είναι η μεγαλύτερη μηνιαία υποχώρηση για το δείκτη από το Μάιο του 2012.

Στην ιαπωνική αγορά, οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών δέχονται τις εντονότερες πιέσεις καθώς το δολάριο υποχώρησε στα 102,48 γεν. Έτσι, η μετοχή της Τoyota υποχωρεί κατά 1,3% και της Nikon κατά 2,1%. Στο στόχαστρο βρέθηκε η μετοχή της Toshiba με κάθετη πτώση 7,5% καθώς ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη χαμηλότερα των προσδοκιών.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Fujitsu καταγράφει άλμα 13% που είναι και η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος για τη μετοχή από το Μάιο του 2009. Τα έσοδα τριμήνου της Fujitsu ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v