Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές

Θετικό το κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια. Η ενίσχυση του δολαρίου στα 101 γεν δίνει ώθηση στις εξαγωγικές μετοχές.

Μικρά βήματα ανόδου καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά το νέο ρεκόρ χθες στη Wall Street και με στήριξη από τα ενθαρρυντικά οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν για τις ΗΠΑ. Ξεχωρίζει το Χονγκ Κονγκ όπου οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών κλείνουν μία εβδομάδα ισχυρής ανόδου μετά και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε το Πεκίνο.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 15.381 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,54% στις 23.708 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,62% στις 2006 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 0,87% στις 5330 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,43% στις 2196 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,5% στις 2397 μονάδες.

Η επιτροπή της Γερουσίας ενέκρινε το διορισμό της Τζάνετ Γέλεν στο τιμόνι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο, κίνηση που θεωρείται ευνοϊκή για τις αγορές.

Επίσης, το δολάριο συνέχισε την ανοδική του πορεία έναντι του ιαπωνικού νομίσματος ξεπερνώντας και τα 101 γεν.

Η μετοχή της Sharp αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης, με ράλι 7,7% καθώς δημοσίευμα της Nikkei αναφέρει ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει παραγωγή νέων προϊόντων για την κινεζική ZTE.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v