Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Απώλειες 1,5% για τους περισσότερους δείκτες και 2% στη Σαγκάη. Απογοήτευση των αγορών με τα αποτελέσματα του συνεδρίου του ΚΚ Κίνας. Αντιστέκεται το Τόκιο με οριακή πτώση και στήριξη από την ισχυρή ανάκαμψη του δολαρίου.

Πτωτικά κινούνται οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία καθώς αναλυτές και επενδυτές δηλώνουν απογοητευμένοι με τα αποτελέσματα του συνεδρίου του ΚΚ Κίνας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,15% στις 14.567 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,57% στις 22542 μονάδες. Ο κορεατικός Kοspi έκλεισε με πτώση 1,6% στις 1963 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX χαμηλότερα κατά 1,29% στις 5317 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,87% στις 2087 μονάδες και ο CSI 300 κατά 2.20% στις 2288 μονάδες.

Η Τρίτη Ολομέλεια του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας αποφάσισε τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η κινεζική οικονομία κατά την επόμενη δεκαετία. Η αρνητική αντίδραση των αγορών εκφράζει ουσιαστικά την απογοήτευσή των επενδυτών επειδή δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα μέτρα με την ολοκλήρωση του συνεδρίου. Στην ανακοίνωση υπήρξαν γενικές δηλώσεις περί ενίσχυσης του ρόλου των αγορών και στήριξης των επενδύσεων, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ιαπωνική αγορά ωστόσο, ενώ κατέγραψε κέρδη 3,6% κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, κινήθηκε σταθεροποιητικά κυρίως λόγω της στήριξης που έχει από τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του γεν. Συγκεκριμένα, το δολάριο άγγιξε ακόμη και τα 100 γεν, αν και τώρα διαμορφώνεται στα 99,50 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v