Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα κινεζικά στοιχεία προβληματίζουν την Ασία

Διχασμένες οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές. Μικτή η εικόνα για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης. Έντονες πιέσεις για τον τεχνολογικό κλάδο και βουτιά 12% για τη Sony.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικοί δείκτες καθώς τα τελευταία στοιχεία για την κινεζική οικονομία δημιουργούν έντονο προβληματισμό.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,88% στις 14.201 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0-,15% στις 23242 μονάδες. Ο κορεατικός Κοspi κινείται υψηλότερα κατά 0,46% στις 2039 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με πτώση 0,25% στις 5406 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,38% τις 2149 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,46% στις 2384 μονάδες.

Ο δείκτης δραστηριοτήτων για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης ενισχύθηκε τον Οκτώβριο στο 51,4 από 51,1 τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις. Οι αναλυτές όμως, επισημαίνουν πως με μία πιο αναλυτική ματιά στα στοιχεία διαπιστώνει κανείς μεγάλο χάσμα στην απόδοση μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων. Στις μικρότερες επιχειρήσεις, οι δραστηριότητες συρρικνώθηκαν. «Αν και ο ΡΜΙ ενισχύθηκε τον Οκτώβριο για τέταρτο συνεχή μήνα, η ανοδική τάση δεν δείχνει σταθερή» υποστηρίζει ο Zhao Qinghe της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας.

Στον αντίποδα, τα οικονομικά μεγέθη για τη Νότιο Κορέα ήταν θετικά με αύξηση των εξαγωγών κατά 7,3% που ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν ενίσχυση κατά 4,5%.

Έντονες πιέσεις δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος και ειδικότερα η μετοχή της Sony η οποία καταγράφει βουτιά 12% καθώς ανακοίνωσε μεγαλύτερη ζημία από ότι αναμενόταν, ενώ παράλληλα υποβάθμισε τους στόχους κερδοφορίας για το έτος κατά 40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v