Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στην Ασία

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές. Προβληματισμός από τα στοιχεία για τις τιμές ακινήτων στην Κίνα και νέα σενάρια για τις κινήσεις του Πεκίνου. Η προσοχή στρέφεται και στην ανεργία των ΗΠΑ. Νέο ρεκόρ 5ετίας στην Αυστραλία

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, ενώ η Αυστραλία οδηγείται σε νέο ρεκόρ 5ετίας, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για τα κρίσιμα στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα αναφορικά με την αμερικανική οικονομία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 14.713 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,36% στις 23.353 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi σημειώνει ενίσχυση 0,15% στις 2056 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κέρδη 0,37% στις 5371 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,74% στις 2212 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,84% στις 2450 μονάδες.

Οι επενδυτές προβληματίζονται από τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές των ακινήτων στην Κίνα. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε αύξηση κατά 9,1% σε ετήσια βάση το Σεπτέμβριο και αύξηση των τιμών σε 64 από τις 70 πόλεις της Κίνας. Η ανοδική πορεία στις τιμές των ακινήτων είναι παράγοντας επιφυλακτικότητας για τους επενδυτές γιατί ενδεχομένως να πυροδοτήσει παρεμβάσεις από την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος φούσκας.

Πέραν αυτών, η προσοχή στρέφεται σήμερα και στην Ουάσιγκτον όπου – μετά από αναβολή δύο εβδομάδων λόγω του κυβερνητικού λουκέτου – ανακοινώνονται τα στοιχεία για την ανεργία. Ο ίδιος ο Μπεν Μπερνάνκε έχει δηλώσει πως η πορεία της νομισματικής πολιτικής στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη θα καθοριστεί από την πρόοδο που καταγράφεται στην αγορά απασχόλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v