Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Κέρδη για τους περισσότερους δείκτες. Σε υψηλό 5ετίας η Αυστραλία. Στο επίκεντρο οι μεταλλευτικές και οι ιαπωνικές εξαγωγικές. Τα θετικά στοιχεία για την Κίνα και οι εκτιμήσεις για τα επόμενα βήματα της Fed.

Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με το χρηματιστήριο της Αυστραλίας σε νέο υψηλό πενταετίας και την Κίνα να ηγείται της ανόδου.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,91% στις 14.693 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,44% στις 23,442 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,03% στις 2053 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με κέρδη 0,57% στις 5351 μονάδες, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο 5 ετών..

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,26% στις 2221 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,45% στις 2461 μονάδες.

Ο μεταλλευτικός κλάδος κινείται ανοδικά με τη μετοχή της BHP Biliton να καταγράφει κέρδη 1,2%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται και οι ιαπωνικές εξαγωγικές καθώς υποχώρησε το νόμισμα της χώρας υποχώρησε στα 97,76 γεν ανά δολάριο αφού η Ιαπωνία ανακοίνωσε εμπορικό έλλειμμα 9,5 δισ. δολ το Σεπτέμβριο.

Οι αγορές επισημαίνουν πως τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την κινεζική οικονομία ήταν ενθαρρυντικά, ενώ ευρεία είναι πλέον η εκτίμηση πως θα υπάρξει αναβολή στο περιβόητο tapering της Fed, δηλαδή στη μείωση των αντισυμβατικών μέτρων νομισματικής πολιτικής.

Οι επενδυτές πάντως, αναμένουν τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώνονται εκτάκτως αυτή την εβδομάδα, και κυρίως το δείκτη ανεργίας που κοινοποιείται αύριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v