Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στην Ασία

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές. Προβληματισμός για τα νέα στοιχεία από την κινεζική οικονομία. Νευρικότητα καθώς παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ. Αργία σε Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ.

Περιορισμένες κινήσεις και μικτά πρόσημα είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές σε μία συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών καθώς τα χρηματιστήρια σε Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ είναι κλειστά λόγω αργίας.

Τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία πάντως δημιουργούν προβληματισμό. Οι εξαγωγές στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη πάγωσαν το Σεπτέμβριο, εξέλιξη που κατά τους αναλυτές αντικατοπτρίζει την αδυναμία στην παγκόσμια ζήτηση. Επίσης, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε σε υψηλό 7 μηνών, γεγονός που περιορίζει τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας.

Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,23% στις 2020 μονάδες και ο αυστραλιανός ΑSX έκλεισε με πτώση 0,43% στις 5206 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,5% στις 2239 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,35% στις 2477 μονάδες.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν με συγκρατημένη αισιοδοξία τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, καθώς τα ρευστά διαθέσιμα των ΗΠΑ αρκούν μέχρι την 17η Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v