Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Αρνητικό πρόσημο για πολλούς δείκτες παρά το νέο ρεκόρ στη Wall. Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο μετά τα αποτελέσματα της Apple. Η προσοχή στη συνεδρίαση της Fed. Πτωτικά κινείται το δολάριο.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, παρά τα νέα υψηλά χθες στη Wall Street. To βλέμμα των επενδυτών επικεντρώνεται στο μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και ενόψει της συνεδρίασης της Fed που ολοκληρώνεται στις 30 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,49% στις 14.325 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,21% στις 22.583 μονάδες. Με άνοδο 0,18% έκλεισε ο κορεατικός Kospi, ενώ ο αυστραλιανός ASX κινείται χαμηλότερα κατά 0,49% στις 5410 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,23% στις 2128 μονάδες και ο CSI 300 ενισχύεται κατά 0,36% στις 2372 μονάδες.

Από το μέτωπο της οικονομίας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τις πωλήσεις κατοικιών (μείωση 5,6% το Σεπτέμβριο) απογοήτευσαν τους επενδυτές. Η προσοχή στρέφεται τώρα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ της οποίας η συνεδρίαση ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη με τους επενδυτές να περιμένουν ειδήσεις ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης.

Πάντως, στην αγορά συναλλάγματος, το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται έναντι του δολαρίου, στα 97,53 γεν, εξέλιξη που επηρεάζει αρνητικά τις μετοχές των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Ιαπωνίας.

Στο στόχαστρο βρίσκονται και οι προμηθεύτριες εταιρείες της Apple, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε αποτελέσματα που δεν ικανοποίησαν την αγορά. Έτσι, η Taiyo Yuden υποχωρεί κατά 2,5% και η Murata Manufacturing κατά 1,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v