Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Ασία με το βλέμμα στη Fed

Κέρδη μεγαλύτερα του 1% για τους περισσότερους δείκτες. Ευρεία εκτίμηση ότι η Fed θα αναβάλει το tapering της ποσοτικής χαλάρωσης. Ανοδικά οι ιαπωνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα δύο μεγάλων παικτών.

Ευρεία άνοδο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με αναλυτές και επενδυτές να δείχνουν βέβαιοι ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αναβάλει την αντίστροφη μέτρηση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Πεποίθηση που οδήγησε κατά την χθεσινή συνεδρίαση, τους αμερικανικούς δείκτες S&P 500 και Dow Jones σε νέα ιστορικά υψηλά.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,23% στις 14.502 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,03% στις 23.092 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,38% στις 2059 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 0,27% στις 5425 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,48% στις 2160 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,49% στις 2407 μονάδες.

«Υπάρχει ευρεία εκτίμηση ότι το tapering θα αναβληθεί και δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις ως προς αυτό» εξηγεί οι Kikuko Takeda, της Bank of Tokyo Mitsubishi.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο ιαπωνικός τραπεζικός κλάδος με την Daiwa Securities να ενισχύεται κατά 4% και τη Nomura να καταγράφει κέρδη 2%. Και οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αγορών.

Κέρδη 1,8% καταγράφει και η μετοχή της China Petroleum καθώς τα κέρδη τα ης ξεπεράσαν τις προσδοκίες.

Από το μέτωπο της οικονομίας επίσης, οι ειδήσεις ήταν θετικές. Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 5,4% το Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε συρρικνωθεί κατά 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v