Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ΕΚΤ και τα στοιχεία ανεργίας στην ΗΠΑ. Ξεχωρίζει το Τόκιο με στήριξη από το αδύναμο γεν. Πιέσεις στην κινεζική αγορά που προετοιμάζεται για το συνέδριο της ανώτατης ηγεσίας.

Διχασμένες και πάλι εμφανίζονται οι ασιατικές αγορές με το Τόκιο να ξεχωρίζει ανοδικά καθώς στηρίζεται από την αποδυνάμωση του γεν.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,79% στις 14.337 μονάδες καθώς το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 98,67 γεν έναντι του δολαρίου.

Στο Χονγκ Κονγκ δείκτης Hang Seng είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακές απώλειες 0,01% στις 23.039 μονάδες. Οριακή πτώση 0,01% καταγράφει και ο κορεατικός Kospi στις 2013 μονάδες, ενώ και ο αυστραλιανός ASX καταγράφει οριακές διακυμάνσεις με άνοδο 0,01% στις 5426 μονάδες. Οι επενδυτές φαίνεται πως τηρούν στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας την Παρασκευή αλλά και τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Στην κινεζική αγορά ωστόσο, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,75% στις 2141 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,2% στις 2355 μονάδες.

Η Κίνα άλλωστε, προετοιμάζεται για τα ην σύνοδο του Κομμουνιστικού Κόμματος που διεξάγεται μεταξύ 9 και 12 Νοεμβρίου όπου βασικό θέμα είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Ο πρόεδρος Ξι δήλωσε η Κίνα θα πρέπει να επιταχύνει την στρατηγική χρήσης καινοτομιών για να καθοδηγήσει την ανάπτυξη και να εκμεταλλευθεί πλήρως τα πλεονεκτήματά της προκειμένου να πετύχει τους ετήσιους οικονομικούς στόχους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Xinhua.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v