Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις αγορές της Ασίας

Ισχυρή άνοδος 2,2% στο Τόκιο. Σε απόσταση αναπνοής από τα 100 γεν το δολάριο. Περιορισμένες οι κινήσεις των επενδυτών με την προσοχή στο συνέδριο του ΚΚ Κίνας που θα καθορίσει την οικονομική πολιτική της επόμενης δεκαετίας.

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες αν και ο όγκος συναλλαγών είναι σχετικά περιορισμένος καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις κρίσιμες αποφάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της επόμενης δεκαετίας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με ισχυρή άνοδο 2,23% στις 14.588 μονάδες. Η ιαπωνική αγορά ευνοείται από την ανοδική πορεία του δολαρίου που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα 100 γεν, στηρίζοντας τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Συγκεκριμένα, το δολάριο ενισχύεται κατά 0,4% στα 99,55 γεν.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,53% στις 22947 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,92% στις 1995 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 0,11% στις 5.386 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,77% στις 2125 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,98% στις 2338 μονάδες. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας που θα καθορίσει την πολιτική που θα ακολουθήσει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη για την επόμενη δεκαετία. Στόχος, όπως έχουν προαναγγείλει αξιωματούχοι της Κίνας, είναι η σταδιακή απεξάρτηση της οικονομίας από τις εξαγωγές και η ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης.

«Ο αντίκτυπος στην αγορά μπορεί να είναι λίγο αρνητικός γιατί… ενδέχεται οι τρέχουσες επενδύσεις στις κινεζικές υποδομές να επιβραδυνθούν καθώς θα αλλάζουν οι νομοθεσίες» δήλωσε ο Έβαν Λούκας της IG σπεύδοντας ωστόσο να συμπληρώσει ότι μεσοπρόθεσμα ο αντίκτυπος εκτιμάται πως θα είναι θετικός καθώς στόχος των μεταρρυθμίσεων είναι η ώθηση της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v