Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό πρόσημο στις ασιατικές αγορές

Επιφυλακτική στάση τηρούν οι επενδυτές. Περιμένουν ΕΚΤ, ανεργία στις ΗΠΑ και κυρίως το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κίνα. Στο στόχαστρο οι αυτοκινητοβιομηχανίες μετά τα αποτελέσματα της Toyota.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση αναμένοντας κρίσιμα στοιχεία και γεγονότα τις επόμενες ημέρες.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,76% στις 14.228 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,54% στις 22.898 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 0,48% στις 2004 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX χαμηλότερα κατά 0,2% στις 5415 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,48% στις 2129 μονάδες και o CSI 300 κατά 0,55% στις 2340 μονάδες.

Αργότερα σήμερα συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με αρκετούς αναλυτές να θέτουν επί τάπητος και το ενδεχόμενο μείωσης του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης σε νέο ιστορικό χαμηλό. Αύριο Παρασκευή αναμένονται τα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ που θα καθορίσουν και τις επόμενες κινήσεις της Fed αναφορικά με το περιβόητο tapering της ποσοτικής χαλάρωσης. Επίσης, στις 9 Νοεμβρίου ξεκινά το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κίνα με βασικό θέμα τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Το κλίμα είναι τεταμένο μετά την «τρομοκρατική επίθεση» στην πλατεία Τιενανμέν, αλλά και την χθεσινή αιματηρή επίθεση σε γραφεία του Κόμματος.

Οι αγορές στάθηκαν επίσης και στα αποτελέσματα της Toyota, της οποίας η μετοχή καταγράφει πτώση 0,9%, επηρεάζοντας αρνητικά ευρύτερα τον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανιών. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη 438,43 δισ. γεν για το τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο, από 257,92 δισ. γεν πριν ένα χρόνο, με στήριξη από το αδύναμο γεν. Μία ημέρα νωρίτερα ωστόσο, η Toyota είχε αναβαθμίσει τον ετήσιο στόχο κερδοφορίας της, τα 1,67 τρισ. γεν που αποτελεί νέο ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v