Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τις 15.000 μονάδες ο Nikkei

Ισχυρή άνοδος για όλους τους δείκτες. Πάνω από τις 15.000 μονάδες ο Nikkei. Η Τζάνετ Γέλεν δηλώνει πως το πρόωρο tapering θα ήταν επικίνδυνο. Σενάρια για μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα της Κίνας.

Πάνω από τι 15.000 μονάδες πέρασε ο δείκτης Nikkei, ενώ ανοδικά κινούνται σχεδόν όλοι οι δείκτες της Ασίας με στήριξη από τις δηλώσεις της Τζάνετ Γέλεν. Η προσοχή εστιάζεται και στο Πεκίνο όπου η κινεζική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις για τις κρατικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,95% στις 15.165 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,52% στις 22.993 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 1,94% στις 2005 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με κέρδη 0,83% στις 5396 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,68% στις 2135 μονάδες και ο CSI 300 κατά 2,.01% στις 2350 μονάδες.

Το ιαπωνικό νόμισμα συνέχισε την πτωτική του πορεία έναντι του δολαρίου που ξεπέρασε τα 100 γεν για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες, δίνοντας ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών.

Η Τζάνετ Γέλεν, αντιπρόεδρος της Fed και διάδοχος του Μπεν Μπερνάνκε στο τιμόνι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, μιλώντας χθες στη Γερουσία δήλωσε πως θα ήταν επικίνδυνο να τερματιστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης των 85 δισ. δολ. πολύ νωρίς. Οι αγορές ερμήνευσαν τις δηλώσεις της ως ένδειξη διατήρησης της ισχύουσας επεκτατικής νομισματικής πολιτικής αφού αναλάβει τα ηνία.

Πέρα από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, η προσοχή στρέφεται και στην Κίνα όπου υπάρχει έντονη φημολογία ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις για την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα της χώρας. Αυτό τουλάχιστον μεταδίδει ο ξένος Τύπους που επισημαίνει και την απογοήτευση των αγορών από το συνέδριο του ΚΚ Κίνας που ολοκληρώθηκε προ ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v