Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 3% στις κινεζικές αγορές

Μίνι ράλι στις κινεζικές αγορές καθώς το Πεκίνο προχωρά σε σαρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Τι αλλάζει για ιδιωτικές επενδύσεις και κρατικές επιχειρήσεις. Κρατά τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας ο Nikkei.

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό ενώ μίνι ράλι εξελίσσεται στα κινεζικά χρηματιστήρια, καθώς η κυβέρνηση του Πεκίνου δεσμεύθηκε να προχωρήσει στις πιο σαρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις από τη δεκαετία του 1990.

Έτσι, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 2,65% στις 23.641 μονάδες. Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 2,87% στις 2197 μονάδες και ο CSI 300 μίνι ράλι 3,33% στις 2428 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei μετά το άλμα του 7,7% που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα, έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος με οριακή υποχώρηση 0,01% στις 15.164 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 0,26% στις 2010 μονάδες και ο Αυστραλιανός ASX με υποχώρηση 0,34% στις 5377 μονάδες.

Τρεις ημέρες μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του ΚΚ Κίνας, η κινεζική ηγεσία ανακοίνωσε κείμενο με 60 σημεία μεταρρυθμίσεων όπου, μεταξύ άλλων, δεσμεύεται να άρει περισσότερους περιορισμούς στις ιδιωτικές επενδύσεις στις κρατικά ελεγχόμενες εταιρίες και να διευρύνει τα δικαιώματα των αγροτών στη γη.

«Η αρχική αντίδραση στις αποφάσεις του συνεδρίου του ΚΚ Κίνας ήταν αρνητική, αλλά καθώς έρχονται περισσότερες πληροφορίες, φαίνεται πως πρόκειται για επαναστατικές αλλαγές» δήλωσε ο Nader Naeimi της AMP Capital Investors.

Η προσοχή στρέφεται και στη Φρανκφούρτη, όπου σήμερα ξεκινά μεγάλο οικονομικό συνέδριο με ομιλητές 14 αξιωματούχους εκ των οποίων και στελέχη της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v