Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητούν κατεύθυνση οι ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις μετά το χθεσινό μίνι ράλι στις κινεζικές αγορές. Σε απόσταση αναπνοής από τα 100 γεν το δολάριο. Οι δηλώσεις του Carl Icahn που θορύβησαν τους επενδυτές. Άλμα 5,2% για την China Life Insurance.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ασιατικές αγορές μετά το χθεσινό μίνι ράλι στα κινεζικά χρηματιστήρια και ενώ η ανάκαμψη του γεν επηρεάζει αρνητικά τους Ιάπωνες εξαγωγείς.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,25% στις 15.126 μονάδες. Το δολάριο βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε απόσταση αναπνοής από τα 100 γεν, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε στα 99,81 γεν.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,04% στις 23650 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 1,04% στις 2031 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,56% στις 5347 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,35% στις 2189 μονάδες και ο CSi 300 κατά 0,84% στις 2408 μονάδες. Επισημαίνεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά της Σαγκάης κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 3% λόγω της αισιοδοξίας από τις νέες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πεκίνου.

Το θετικό κλίμα όμως, «πάγωσε» με τις δηλώσεις του γνωστού μεγαλοεπενδυτή Carl Icahn, ο οποίος στο πλαίσιο συνεδρίου του Reuters, δήλωσε ότι είναι «πολύ επιφυλακτικός» για τις χρηματιστηριακές αγορές λέγοντας μάλιστα ότι θα μπορούσε να υπάρξει «μεγάλη πτώση».

Η China Life Insurance, η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Κίνας ενισχύεται κατά 5.2% καθώς οι αναλυτές της Citigroup εκτιμούν ότι θα ωφεληθεί τα μέγιστα από τις μεταρρυθμίσεις που αποφάσισε το ΚΚ Κίνας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v