Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές πλην Ιαπωνίας

Πτωτικά οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες που πήραν την σκυτάλη από τη Wall. Έτοιμη να προχωρήσει άμεσα στο tapering η Fed σύμφωνα με τα τελευταία πρακτικά. Ισχυρή άνοδος στο Τόκιο με τη σημαντική υποχώρηση του γεν.

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές ακολουθώντας κατά πόδας τη wall Street μετά τον προβληματισμό που προκάλεσε η κοινοποίηση των πρατικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed. Εξαίρεση το Τόκιο που ευνοείται από τη νέα πτωτική πορεία του γεν.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε μe κέρδη 1,92% στις 15.365 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,35% στις 12.618 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 1,16% στις 1993 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,38% στις 5284 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,15% στις 2003 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,62% στις 2409 μονάδες.

Τα μηνύματα από τη Fed είναι σαν σκοτσέζικο ντους για τους επενδυτές. Τη μία ημέρα ο Μπεν Μπερνάνκε υπόσχεται διατήρηση των επιτοκίων κοντά σε μηδενικά επίπεδα επί μακρόν, την επομένη τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης δείχνουν ότι οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι διατεθειμένοι να περιορίσουν το συντομότερο, το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων ακόμα και πριν την βελτίωση των προοπτικών της αμερικανικής οικονομίας.

Οι ανησυχίες για τον περιορισμό της ρευστότητας στην αγορά ήταν κατά συνέπεια ο βασικός παράγοντας που καθόρισε το κλίμα κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθηλώνοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον. Εξαίρεση αποτελεί το Τόκιο όπου οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών ευνοήθηκαν από την ανοδική πορεία του δολαρίου που άγγιξε τα 100,35 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v