Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στη Ασία - Κέρδη 1% για Nikkei

Προβληματίζουν οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed. Σε ιστορικά χαμηλό τα επιτόκια της Αυστραλίας. Βουτιά 4,7% για HSBC Holding και 5% για Sony. Αγοράζει μετοχές το συνταξιοδοτικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων της Ιαπωνίας.

Πιέσεις δέχονται οι ασιατικές αγορές καθώς τα νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Έτσι, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,5% στις 21.886 μονάδες. Ο κορεατικός Kοspi έκλεισε με πτώση 0,5% στις 1906 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,2% στις 5083 μονάδες, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να μειώσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο. (στο 2,5% από 2,75% μέχρι πρότινος).

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 2050 μονάδες και ο CSΙ 300 ενισχύεται κατά 0,12% στις 2280 μονάδες.

Η αγορά προβληματίστηκε από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve Bank of Dallas, R. Fisher, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένο πως θα συνεχιστεί επ’ άπειρον το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Οι δηλώσεις του Fisher ήρθαν λίγο μετά την ανακοίνωση της ανόδου του δείκτη υπηρεσιών ISM, ο οποίος αναρριχήθηκε στο 56 τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη άνοδο, στο 53.

Κάθετη πτώση 4,7% καταγράφει στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η μετοχή της HSBC Holdings η οποία απογοήτευσε με τα αποτελέσματα τριμήνου. Πτώση 5% καταγράφει και στο Τόκιο η μετοχή της Sony καθώς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας απέρριψε την πρόταση του Daniel Loeb για πώληση μέρους του τμήματος ψυχαγωγίας.

Εκ διαμέτρου αντίθετη πάντως είναι η εικόνα στο Τόκιο όπου ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1% στις 14.401 μονάδες. Αιτία είναι δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters που αποκαλύπτει ότι το συνταξιοδοτικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων της Ιαπωνίας εξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί περισσότερο σε μετοχές και λιγότερο σε ομόλογα. Το συγκεκριμένο ταμείο διαχειρίζεται 80 δισ. δολ. και το πρακτορείο επικαλείται πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v